FAQ

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Wij helpen u graag bij het leasen van een bedrijfswagen bij Koopman Bedrijfswagens. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op!

Wat is financial lease?

Financial Lease of zakelijke lease is een speciaal product voor ondernemers die gemak en zekerheid willen.

Bij Koopman Financial Lease hoeft u geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen.

U kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het object. Omdat de rente die u betaalt voor uw Koopman Financial Lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaalt u maandelijks een vast leasebedrag.

De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. U weet dus exact waar u aan toe bent. Helder en duidelijk bij Koopman.

Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.

Waarom moet ik kiezen voor het leasen van een bedrijfswagen?

Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk een auto kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet u ook dat de aankoop van een nieuwe auto een flinke aanslag kan zijn op uw werkkapitaal en liquiditeit.

Om ervoor te zorgen dat u gewoon door kan gaan met ondernemen, zonder dat u hiervoor een aanslag op uw liquiditeit moet doen, kunt u bij ons een bedrijfswagen leasen. Hiermee betaalt u de auto gewoon in maandelijkse termijnen, terwijl de auto wel volledig van u is.

Met het kopen van een bedrijfsauto bij Koopman Lease kunt u gebruikmaken van alle fiscale voordelen die u geniet als economisch eigenaar van de auto, zoals afschrijving, investeringsaftrek etc. zonder dat uw werkkapitaal afneemt.

Daarnaast is de auto voor ons het enige onderpand, wat uw kredietfaciliteit verder niet in gevaar brengt.

Hoe werkt leasen bij Koopman Bedrijfswagens precies?

Het te leasen object komt onder de noemer Financial Lease op uw balans. U bent vanaf de eerste leasetermijn eigenaar van het object.

U betaalt een vast maandelijks leasebedrag voor uw leasecontract mede omdat de rente ongewijzigd blijft gedurende de looptijd van het leasecontract. U weet exact waar u aan toe bent.

Heel helder en volledig overzichtelijk. Daar streven wij naar bij Koopman Lease.

Is leasen bij Koopman Bedrijfswagens belastingtechnisch aantrekkelijk?

U kunt het object tot maximaal de aanschafprijs exclusief BTW leasen. De eventuele BTW kunt u direct bij de fiscus terugvorderen, u bent immers economisch eigenaar.

Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Voorts bestaat de mogelijkheid om een slottermijn ter hoogte van de reële restwaarde op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn nog lager uitvalt.

De autokosten, zoals reparatie, onderhoud, verzekeringen en houderschapsbelasting, komen voor uw eigen rekening. Deze heeft u als economisch eigenaar dus helemaal zelf in de hand.

Ik snap sommige begrippen niet met het leasen van een bedrijfswagen?

Wij van Koopman Lease hebben jarenlange ervaring met financial lease van jonge bedrijfswagens.

Deze kennis delen wij graag met U!

Hieronder het Koopman Lease Woordenboek: veel gebruikte begrippen helder uitgelegd. Evengoed nog vragen? Bel of mail ons, wij leggen het U graag uit!

Aanbetaling :
Wanneer U een auto aanschaft in de financial lease kunt U op het aanschafbedrag een aanbetaling danwel inruil doen. Hiermee verlaagt U het te financieren bedrag en zodoende zal het maandbedrag voor U lager worden. Tevens is de kans op accepatie groter bij het doen van een aanbetaling of inruil.

Looptijd :
De duur van Uw financial lease contract, het aantal maanden waar het contract voor is afgesloten, noemen wij de looptijd. Deze is volledig door U zelf te kiezen.

Slotsom :
Een slotsom ofwel slottermijn is een bedrag wat aan het einde van Uw looptijd nog open staat.

Belastingvoordeel :
Met financial lease kunt U gebruik maken van verschillende belasting voordelen, denk hierbij aan investeringsaftrek, afschrijving op de auto en rente welke aftrekbaar is.

Maandbedrag :
Het maandbedrag is het vaste bedrag dat u durende de gehele looptijd maandelijks betaald. Het maandbedrag omvat rentekosten en aflossing

Vervroegd inlossen :
Vervroegd inlossen is ten alle tijden mogelijk. Indien u kiest voor Koopman Variabel Lease, kunt u op ieder gewenst moment boetevrij een deelbetaling doen of de gehele lease aflossen.

BTW bedrag :
Het btw bedrag is het bedrag dat bovenop de autoprijs komt en staat gespecificeerd op de factuur. Dit bedrag dragen wij af aan de belastingdienst. U kunt het met de eerste btw aangifte weer terug vorderen