Bent u op zoek naar een bedrijfswagen met automaat? Bij Koopman Bedrijfswagens hebben we dit type standaard op voorraad. Bekijk hieronder ons volledige aanbod of laat u door één van onze specialisten informeren over de mogelijkheden.

79 auto's beschikbaar

Bekijk het volledige aanbod

Meer auto's laden

Meer informatie over de bedrijfswagen met automaat.

In ons aanbod heeft u de keuze tussen een handgeschakelde auto of een bedrijfswagen met automaat. Langzaam maar zeker steeds wint de automatische transmissie steeds meer terrein ten opzichte van de handbak. Toch merken we dat er nog veel vooroordelen zijn over het rijden met automatische transmissie. Daarom leggen we u hieronder graag meer uit over het rijden met een automaat.

Verschil in vermogen

In Nederland is een handgeschakelde auto de standaard. Manueel schakelen en het gebruik van de koppeling zijn er met de paplepel ingegoten. Automaten waren lange tijd een stuk minder populair. Ze waren een stuk duurder en het vermogen lag lager, waardoor de auto’s al snel een truttig imago kregen.

Dankzij alle ontwikkelingen binnen de autobranche is er veel veranderd voor de automaten. Het verschil in vermogen is inmiddels nihil en de auto’s met automatische transmissie hebben intussen zelfs meer voordelen dan een handbak. Daarnaast kunt u ook met een automaat snel optrekken en vlot doorrijden, waardoor het truttige imago allang niet meer aan de orde is.

Verbruik automaat

Voorheen was er ook een groot verschil tussen het verbruik van een handbak en een automaat. Auto’s met automatische transmissie hadden maar een paar versnellingen, waardoor er meer toeren nodig waren om naar een vorige of volgende versnelling te schakelen. Het verbruik lag dus hoger en dat maakte de keuze voor een automaat vaak niet echt aantrekkelijk.

Inmiddels is er veel veranderd op dit vlak. Er zijn personenauto’s die zelfs zuiniger zijn dan de handgeschakelde varianten, doordat ze standaard op het optimale toerental rijden. Voor grotere bedrijfswagens, zoals de enkel cabine en dubbel cabine bestelbussen uit ons bedrijfswagen aanbod, geldt over het algemeen dat ze nog altijd iets meer verbruiken dan de handbakken. Het verschil met de handgeschakelde bedrijfswagens is echter wel een stuk kleiner dan voorheen.

Automaat rijden in de file

Een bedrijfswagen met automaat biedt daarnaast de nodige voordelen wanneer u veel onderweg bent. Met name wanneer u regelmatig in de spits rijdt. In de file is het soms een eindeloze overgang tussen de eerste en tweede versnelling. Echt lekker doorrijden gaat niet, dus blijft u door- en terugschakelen. Met een automaat doet uw bedrijfswagen dit uit zichzelf, waardoor u altijd in de juiste versnelling rijdt. Een extra voordeel is dat de auto niet kan afslaan.

Veilig onderweg

Doordat u niet hoeft te koppelen en schakelen, kunt u beide handen aan het stuur houden en volledig focussen op de weg. Geen afleiding, maar alle aandacht voor het anticiperen op de verkeerssituaties en uw medeweggebruikers. Dat maakt een bedrijfswagen met automaat niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk veiliger.

Automaat of handgeschakeld

We merken dat er nogal wat verdeeldheid is onder onze klanten. Waar de een zweert bij een automaat en nooit meer iets anders wil rijden, moet de ander er soms niet aan denken om over te stappen op automatische transmissie. Het blijft een persoonlijke keuze, die wij niet voor u kunnen maken. Wat we wel kunnen doen is u begeleiden bij uw keuze tussen deze twee transmissie types. Wilt u meer weten of heeft u nog nooit in een automaat gereden? Kom dan gerust bij ons langs voor een proefrit en om u te laten adviseren door onze bedrijfswagen specialisten. Tot snel in Opmeer!