Er zijn verschillende mogelijkheden om een bedrijfswagen te leasen. Toch is er slechts één leasevorm die voor u als ondernemer het voordeligst is: financial lease. Vooral fiscaal gezien biedt financial lease voordelen voor ondernemers. Op deze pagina: de betekenis van financial lease, de voordelen van financial lease en de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten.

Over financial lease

Financial lease - betekenis.

‘De betekenis van financial lease is eigenlijk heel simpel. Vanaf het moment dat we het leaseproces in werking zetten, bent u op papier de eigenaar van de auto. We spreken een vast maandbedrag af waarmee u de auto aan ons terugbetaalt, zonder in één keer een grote investering te doen. Zo kunt u op een laagdrempelige manier een nieuwe bedrijfswagen aanschaffen.’

– Lease adviseur Steven

De voordelen van financial lease.

Denkt u erover om een bedrijfswagen te leasen? Financial lease biedt diverse voordelen ten opzichte van operational lease, met name voor de zakelijke rijder. Op het eerste gezicht lijkt operational lease misschien goedkoper, maar onderaan de streep zit er toch een duidelijk verschil tussen deze twee leasevormen.

Steven: ‘Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto. Tijdens het leasen, maar ook wanneer de leasetermijn is afgelopen. Bij operational lease, een andere vorm van leasen, komt de auto niet op uw naam te staan en wordt deze weer ingeleverd als het contract verloopt. Operational lease is dus in feite een vorm van bruikleen. Financial lease is daarentegen vergelijkbaar met een telefoonabonnement. De abonnementskosten liggen iets hoger wanneer u er een telefoon bij doet, maar de telefoon is wel van u.’

De keuze tussen operational en financial lease is volledig afhankelijk van uw wensen. Als u twijfelt, kunnen onze lease adviseurs u hierin adviseren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor informatie en advies.

  • Jonge bedrijfswagen tegen een laag maandbedrag
  • Direct economisch eigenaar na afsluiten leasecontract
  • Verschillende fiscale voordelen voor u als ondernemer
  • Transparante voorwaarden, zonder kleine lettertjes
  • Altijd een oplossing op maat, afgestemd op uw wensen

Meer dan 132 wagens direct uit voorraad beschikbaar

Direct rijden, gratis bezorging en binnen 1 werkdag terugkoppeling op uw aanvraag!
Bekijk ons aanbod

Financial lease ZZP - MKB.

Voor een schilder, timmerman, metselaar, loodgieter, hovenier en ieder ander type (klus)bedrijf is een bedrijfswagen onmisbaar. Welke eisen u daaraan stelt is volledig afhankelijk van uw vak, maar één ding is zeker: het moet een bedrijfswagen zijn waar u op kunt vertrouwen. Een goed onderhouden bedrijfswagen, liefst met een gunstige kilometerstand. Zo’n bedrijfswagen kost geld en die investering is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. In dat geval biedt financial lease de oplossing.

Zoals Steven hierboven heeft uitgelegd, wordt u bij financial lease direct economisch eigenaar van de bedrijfswagen. Dit houdt in dat de auto op uw balans komt te staan en als investering wordt gezien. Niet alleen het maandbedrag, maar de volledige prijs. Dit levert u meerdere fiscale voordelen op. Tijdens het invullen van uw belastingaangifte kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van verschillende aftrekposten, zoals de afschrijvingsaftrek en renteaftrek. Doordat onze bedrijfswagens een grijs kenteken hebben, mag u daarnaast gebruikmaken van de investeringsaftrek. De btw kunt u ook terugvragen van de belasting.

Als u meer wilt weten over de fiscale voordelen van financial lease voor ZZP’ers en MKB’ers, bent u altijd welkom in Opmeer voor een kop koffie met één van onze lease adviseurs. Neem vooraf even contact met ons op, dan zetten wij de koffie alvast klaar.

MBK image

Veelgestelde vragen financial lease.

Hoe doe ik een lease aanvraag?

Op de website vindt u ons volledige aanbod bedrijfswagens. Klik er rustig doorheen en selecteer de bedrijfswagen die uw voorkeur heeft. Aan de rechterkant van de bedrijfswagen pagina kunt u via de button ‘Leasen’ een lease aanvraag doen. Vul met enkele gegevens het lease formulier in. Wij gaan daarna direct aan de slag met uw aanvraag.

Wat gebeurt er als ik een lease aanvraag heb gedaan?

Onze lease adviseurs krijgen uw lease aanvraag binnen, deze wordt direct in behandeling genomen en we zorgen dat u binnen één werkdag een terugkoppeling van ons ontvangt. Als de aanvraag goedgekeurd is, maken we duidelijke afspraken met u over de leasetermijn, het maandbedrag en de rente. We maken het papierwerk in orde en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk op weg kunt met uw nieuwe bedrijfswagen.

Hoe lang duurt het voordat ik in mijn lease auto kan rijden?

We bepalen in overleg met u wanneer u de auto kunt ophalen, of bij u thuis kunt laten bezorgen door onze chauffeur. Al onze auto’s zijn direct leverbaar.

Hoe wordt de looptijd van mijn financial lease contract bepaald?

We bepalen samen in overleg de looptijd die bij het gewenste maandbedrag past. Doordat we een vast maandbedrag afspreken, weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Kan de rente veranderen gedurende de leaseperiode?

De rente blijft tijdens de looptijd van ons leasecontract ongewijzigd. We zorgen ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kan ik een aanbetaling doen?

Dat kan! Door bij aanschaf een aanbetaling te doen, kunnen we een lager maandtarief afspreken. Dit kunt u met onze lease adviseurs afstemmen.

Kan de bedrijfswagen vervroegd ingelost worden?

Dit is zeker mogelijk. Onze lease adviseurs gaan hierover graag met u in gesprek.

Financial lease berekenen.

Bent u benieuwd wat financial lease voor u inhoudt? Onze lease adviseurs maken geheel vrijblijvend een offerte op maat voor u waarin zij het voordeligste tarief voor financial lease berekenen. Dat werkt als volgt: Bekijk ons volledige aanbod bedrijfswagens en klik bij de gewenste auto op lease aanvraag. Hier vult u enkele gegevens in over uw wensen en onze lease adviseurs doen de rest.

Onze nieuwste bedrijfswagens.

Direct uit voorraad leverbaar! Bekijk het volledige aanbod