Bent u op zoek naar een Ford Transit Custom automaat? Bij Koopman Bedrijfswagens hebben we de automaat standaard op voorraad. Bekijk hieronder ons volledige aanbod of laat u door één van onze specialisten informeren over de mogelijkheden.

48 auto's beschikbaar

Bekijk het volledige aanbod

Meer auto's laden

Kan ik u verder helpen?

Maatwerk advies is onze specialiteit. Neem contact met ons op voor een offerte op maat, er is altijd meer mogelijk dan u denkt.

Bent u enthousiast geworden?

Vragen?

Neem contact op met Ivo, onze bedrijfswagens expert.

Call top action teamlid

Meer over de Ford Transit Custom automaat.

De Ford Transit Custom automaat is een comfortabele bedrijfswagen leverbaar in 130pk, 170pk en 185pk. Eenvoudig te besturen en opgewassen tegen iedere hellingproef. Leverbaar als enkele cabine en dubbele cabine in de volgende uitvoeringen:

Deze Ford Transit Custom automaat uitvoeringen zijn allen ook leverbaar met raptor grill.

U kunt de Ford Transit Custom automaat kopen of leasen, zowel via financial lease als operational lease. Meer informatie kunt u ook vinden in de brochure.

Zo werkt de Ford Transit Custom automaat

Waar u met een handgeschakelde bedrijfswagen zelf moet schakelen, doet de Ford Transit Custom automaat dit uit zichzelf. Een automaat is uitgerust met een ingebouwd schakelsysteem dat ervoor zorgt dat de auto terug- en doorschakelt.

De versnellingspook is bij een automaat vervangen door een bedieningshendel. Met deze bedieningshendel zet u de auto in de juiste stand. Een Ford Transit Custom automaat heeft vijf standen:

 • P = Park = Parkeren
 • R = Reverse = Achteruit
 • D = Drive = Rijden
 • N = Neutral = Vrij
 • M = Manual = Zelf schakelen

De Ford Transit Custom automaat heeft een volautomatische transmissie. U kunt u er ook voor kiezen om zelf te schakelen, bijvoorbeeld als u offroad rijdt of een steile helling op moet. Op het bedieningspaneel kiest u dan voor de stand M van ‘Manual’, wat ‘handmatig’ betekent.

Voordelen Ford Transit Custom automaat

De voorkeur voor een handgeschakelde bedrijfswagen of een automaat is persoonlijk. Om u op weg te helpen, hebben we hieronder de voordelen van een Ford Transit Custom automaat op een rij gezet:

 • Geen problemen met een hellingproef: de Ford Transit Custom automaat heeft geen koppeling, waardoor u alleen langzaam gas hoeft te geven om de helling op te rijden. De motor kan dus niet afslaan tijdens het wegrijden.
 • Doordat u niet hoeft te schakelen, kunt u zich onderweg volledig focussen op de weg en het verkeer om u heen.
 • Als u regelmatig in de file staat, biedt een automaat meer rijcomfort. Met name bij langere files waarin u steeds uw snelheid moet aanpassen.
 • Sommige bedrijfswagen met automaat zijn zuiniger in verbruik dan de handgeschakelde varianten. Dit verschilt per auto.
 • Het gebruiksgemak van de Custom automaat is groter dan de handgeschakelde Custom. Een automaat rijdt makkelijker en comfortabeler.
 • Met een automaat schakelt de bedrijfswagen altijd soepel naar de vorige of volgende versnelling, ongeacht de rijstijl van de chauffeur.

Rijden in een bedrijfswagen met automaat

Er zijn een paar aandachtspunten om rekening mee te houden bij het rijden in een automaat. Zo komt de Ford Transit Custom automaat iets langzamer tot stilstand dan de handgeschakelde variant, waardoor u eerder moet beginnen met remmen. Verder is het belangrijk om er bewust van te zijn dat een automaat nooit uit zichzelf blijft stilstaan in de D-stand. Hiervoor moet u dus te allen tijde uw voet op het rempedaal houden. In de P-stand blijft de auto wel stilstaan, ook als de motor draait.

Als u meer wilt weten over het rijden in een automaat of een gratis proefrit wilt maken in één van onze Transit Customs kunt u een afspraak maken om langs te komen in Opmeer. Onze bedrijfswagen specialisten helpen u graag verder.

Ford bedrijfswagen afmetingen

Het is soms lastig inschatten welke Ford bedrijfswagen het best bij uw dienstverlening past. Wat is de lengte van de laadvloer? Hoe hoog is de laadruimte? Passen mijn gereedschap en materiaal daarin? Voor het antwoord op deze vragen hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende merken, types en modellen bedrijfswagens uit ons aanbod, met daarbij de precieze afmetingen. Zo kunt u heel gemakkelijk online bepalen welke bedrijfswagen voor u de beste keuze is. Komt u er niet uit? Dan staan onze specialisten natuurlijk voor u klaar.

Bekijk de afmetingen van de Ford bedrijfswagens

Meer informatie over Ford

Ford bestaat al meer dan 100 jaar. Het merk is in 1903 opgericht en door de jaren heen hebben er volledige revoluties plaatsgevonden binnen de autobranche. Er kwamen nieuwe brandstoffen bij, er werden andere motortypes ontwikkeld en er waren natuurlijk de nodige optimalisaties op het gebied van design. Ford heeft alle kennis en ervaring uit de afgelopen 100 jaar samengebracht in de modellen die nu op de markt worden gebracht en dat is goed terug te zien in de solide bedrijfswagens die het automerk vandaag de dag produceert.

Koopman Bedrijfswagens: Nieuwe en tweedehands bedrijfswagens

We zijn bij Koopman Bedrijfswagens gespecialiseerd in de verkoop en lease van zowel nieuwe als tweedehands Ford Transit Custom automaat bedrijfswagens. De nieuwe Customs komen rechtstreeks uit de fabriek en hebben hierdoor het minimale aantal kilometers op de teller staan. De tweedehands bedrijfswagens uit ons bedrijfswagen aanbod zijn jonge occasions van hooguit een paar jaar oud.