Bent u op zoek naar een Mercedes Sprinter? Bij Koopman Bedrijfswagens hebben we dit type bedrijfswagen standaard op voorraad. Bekijk hieronder ons volledige aanbod of laat u door één van onze specialisten informeren over de mogelijkheden.

9 auto's beschikbaar

Bekijk het volledige aanbod

Over de Mercedes Sprinter bestelbus.

De Sprinter van Mercedes-Benz is met recht grote bedrijfswagen. De totale lengte van de Mercedes Sprinter is in de kleinste uitvoering 5,27 meter en in de grootste uitvoering zelfs 7,37 meter.

Mercedes Sprinter 2006 – 2018

De Mercedes-Benz Sprinter werd tot 2018 alleen uitgebracht met achterwielaandrijving. Inmiddels is de bestelbus verkrijgbaar met de keuze tussen achter- of voorwielaandrijving. Bent u geïnteresseerd in een Sprinter uit 2006 tot 2018? Dan heeft u de keuze tussen verschillende LH-verhoudingen, waarbij de L staat voor lengte en de H voor hoogte. Mogelijke opties zijn: L1/H1, L2/H1, L2/H2, L3/H2, L3/H3, L4/H2 en L4/H3. De breedte van de laadruimte is in iedere uitvoering gelijk en telt 1,78 meter. Lengte laadvloer verschilt van 2,58 meter tot 4,70 meter. De hoogte van de laadruimte varieert van 1,63 meter tot 2,14 meter.

Sprinter 2018 tot nu – Achterwielaandrijving

Voor de nieuwere modellen Sprinters met achterwielaandrijving geldt dat er een extra maat bij gekomen is. De L2/H3 uitvoering. De lengte van de laadvloer en de breedte van de laadruimte zijn hetzelfde als bij de L2/H2 uitvoering het geval is; respectievelijk 3,27 meter en 1,78 meter. De laadruimte is echter een een stukje hoger dan de L2/H2, geen 2,01 meter maar 2,24 meter.

Sprinter 2018 tot nu – Voorwielaandrijving

Sinds 2018 is de Mercedes Sprinter ook leverbaar met voorwielaandrijving. Het voordeel van voorwielaandrijving is de wendbaarheid van de bestelwagen. U kunt scherper insturen en ook bij gladheid zorgt de voorwielaandrijving voor meer controle. De Sprinter met voorwielaandrijving is leverbaar in L1/H1, L1/H2, L2/H1 en L2/H2. De breedte van de laadruimte is, net als de Sprinter met achterwielaandrijving, in iedere uitvoering gelijk. Ook in de uitvoering met voorwielaandrijving is de laadruimte 1,78 meter breed. De lengte van de laadvloer varieert van 2,60 meter tot 3,39 meter en de hoogte van de laadruimte is 1,72 meter of 2,01 meter.

Bekijk direct alle bedrijfswagen afmetingen van de Sprinter

Mercedes Sprinter met financial lease

De Sprinter is een comfortabele bedrijfswagen met gegarandeerd rijplezier. Wilt u meer weten over de financiële mogelijkheden? Wij bieden de Mercedes Sprinter met financial lease oplossing aan. Onze lease specialisten geven u graag geheel vrijblijvend advies en kijken samen met u naar een lease oplossing die bij u past.

Meer informatie over financial lease

Bekijk de Mercedes Sprinter voorraad

Bent u enthousiast over de Mercedes Sprinter? Bij Koopman Bedrijfswagens vindt u een ruim aanbod jonge bedrijfswagens, nieuw en tweedehands. Wilt u meer weten over de Sprinter? Bekijk samen met onze bedrijfswagen experts de mogelijkheden van een Mercedes Sprinter met financial lease, of kies voor directe verkoop. We ruilen uw huidige bedrijfswagen graag voor u in.

De geschiedenis van Mercedes-Benz

De oorsprong van Mercedes ligt in Duitsland, waar het automerk in 1926 in het leven werd geroepen na een fusie tussen de automerken Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) van Gottlieb Daimler en Benz & Cie van Carl Benz.

Beide autofabrikanten worden gezien als pioniers in de autobranche. Carl Benz gaat de geschiedenisboeken in als de eerste autoproducent ter wereld. Hij was er vroeg bij en bouwde de allereerste ‘auto’ in 1885; dit was een model met drie wielen. Verderop in Duitsland bouwde Gottlieb Daimler een jaar later de eerste auto met vier wielen. In datzelfde jaar richtte hij het merk Daimler op.

Vervolgens produceerde Daimler vanaf 1900 auto’s onder de merknaam Mercedes. Deze naam is geïnspireerd door Mercédès Jellinek. Haar vader, Oostenrijks zakenman Emil Jellinek, was groot fan van de DMG auto’s, maar als race liefhebber vond hij de twee-cilinders toch net iets te traag. Hij verving de motoren door vier-cilinders en verkocht deze zelf door. In 1900 tekende Emil een overeenkomst met DMG over een nieuwe lijn vier-cilinders. Hij stelde voor om de naam van zijn 10-jarige dochter te gebruiken voor deze nieuwe auto’s, waardoor later dat jaar de allereerste Mercedes werd geleverd. Aan Jellinek, welteverstaan.

De naam Mercedes bleef aan binnen DMG, waardoor ook latere modellen de naam Mercedes kregen. Na de fusie tussen DMG en Benz & Cie besloten de automerken samen verder te gaan onder een nieuwe naam: Mercedes-Benz.