Filteren Sluit filters Reset
Filteren

Opel bedrijfswagens.

 • Uitvoering

 • Merk

 • Model

 • Bouwjaar

 • Kilometerstand

 • Vermogen

 • Transmissie

 • Kleur

 • Aantal zitplaatsen

 • Trekgewicht

 • Lengte

 • Hoogte

 • Lengte laadvloer

 • Leasebedrag

 • Vraagprijs

Tip Zoek hierboven op bijvoorbeeld opties type uitvoering kenteken vraagprijs
3 auto's

Over de Opel bedrijfswagen.

Opel is onder het grote publiek vooral bekend als producent van personenauto’s. Het merk heeft bijvoorbeeld een prominente plek in de Top 5 van meest verkochte automerken in Nederland. Naast personenauto’s heeft het populaire automerk door de jaren heen ook verschillende bedrijfswagens ontwikkeld. Hieronder een greep uit het Opel bedrijfswagen assortiment.

Opel Combo

De Opel Combo is, net als bij veel andere bedrijfswagens het geval is, verkrijgbaar in verschillende varianten. De bedrijfswagen variant werd in 2001 op de markt gebracht als driepersoons auto met een laadruimte van bijna 4 kuub en dubbele deuren achter. Later werd de Combo ook als personenauto geleverd. Deze biedt ruimte voor vijf personen en heeft een achterklep.

De Combo bedrijfswagen is gemaakt om efficiënt een grote lading te vervoeren. De passagiersstoel kan bijvoorbeeld ingeklapt worden, waardoor u hier extra dozen of kisten kunt plaatsen. Verder is de laadruimte voorzien van één of twee schuifdeuren aan de zijkant. Dit zorgt er, in combinatie met de dubbele achterdeuren, voor dat u de Combo bedrijfswagen gemakkelijk en vlot kunt laden en lossen.

Bekijk de Opel Combo afmetingen

Opel Vivaro

Voor ondernemers die meer ruimte nodig hebben, heeft Opel de Vivaro bedrijfswagen. Het maximale laadvolume van de Vivaro is 8,6 kuub. Hiermee is de laadruimte meer dan twee keer zo groot dan die van de Combo. De Vivaro is verkrijgbaar in drie verschillende lengtematen, van 4,6 meter tot 5,3 meter.

Veiligheid staat voorop bij de Vivaro. Deze bedrijfswagen is standaard uitgerust met verschillende veiligheidssystemen en speciaal ontwikkelde dode hoek spiegels, waardoor u altijd goed zicht heeft.

Bekijk de Opel Vivaro afmetingen

Opel Movano

Opel omschrijft de Movano zelf als ‘bijzonder praktisch’ en dit praktische aspect komt duidelijk naar voren in de aandacht voor details. De Movano is ontworpen voor u als ondernemer, waardoor er onder andere rekening is gehouden met ruime deurvakken, een overzichtelijk dashboardkastje en de mogelijkheid om de cabine als mobiel kantoor te gebruiken.

De Movano bedrijfswagen is leverbaar met een enkele of dubbele cabine. Met een dubbele cabine biedt deze bedrijfswagen ruimte voor maximaal zeven personen. De inhoud van de laadruimte verschilt van 7,8 kuub voor de L1H1-uitvoering tot bijna 16 kuub voor de L4H3. Daarnaast worden er verschillende veiligheidsopties aangeboden, als een dodehoek-waarschuwing, zijwind-assistent, lane departure warning, achteruitrijcamera en parkeersensoren.

Bekijk de Opel Movano afmetingen

De geschiedenis van Opel

Opel is al jaren een gevestigde naam binnen de autobranche. Toch is het succes niet aan komen waaien. Dat blijkt wel uit de veelbewogen geschiedenis van de Duitse autoproducent.

Het bedrijf bestaat al sinds 1862, maar begon pas tientallen jaren later met de productie van auto’s. In de beginjaren waren er vooral naaimachines en fietsen, waarbij Opel zelfs de positie van grootste fietsproducent ter wereld wist in te nemen.

In 1895 overleed oprichter Adam Opel, al voordat het bedrijf actief was in de autobranche. Zijn weduwe en zoons zetten samen het bedrijf voort en besloten in zee te gaan met autobouwer Lutzmann. De familie investeert flink in de productie van Opel-Lutzmann auto’s, maar uiteindelijk blijft het grote succes uit door de vele technische mankementen van de auto’s. De inkomsten van de goedlopende productie van naaimachines en fietsen zijn op dat moment de financiële redding voor het familiebedrijf.

Een paar jaar later, in 1902, gaat Opel in zee met de Franse autobouwer Alexandre Darracqe. Dit blijkt een succes. De auto’s zijn beter en sneller dan de Lutzmann variant. Ondertussen begint Opel ook met de ontwikkeling van eigen auto’s en dit blijkt uiteindelijk een sterke zet. De betaalbare auto’s zijn betrouwbaar en groeien in populariteit.

Inmiddels bestaat het familiebedrijf al ruim 150 jaar. Door de jaren heen is er veel gebeurd, maar weinig veranderd. De Duitse Opel auto’s staan nog steeds bekend om hun betrouwbare kwaliteit tegen betaalbare prijzen.